Wednesday, 21 November 2012

Nama-Nama Universiti

NAMA_NAMA UNIVERSITI 

Jom Semak UNIVERSITI DI MALAYSIA Yang korang Semua Boleh Pilih ..!!


Universiti Malaya (UM), Kuala Lumpur 

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor 

Universiti Putra Malaysia (UPM), Selangor  

Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang ...  

Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor  

Universiti Malaysia Pahang (UMP), Pahang (dulu KUKTEM)  

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kuala Lumpur 

Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah

Cinta Sejati Hingga Syurga


Cinta Sejati Sepasang Suami Isteri 



Lelaki : assalamualaikum bidadariku~setiap hari selepas baca alQuran,sayang mesti bagi laporan berapa juz da habis..kenapa semalam tak bagi mesej laporan?

Wanita : walaikumsalam...orang merajuk... :(


Lelaki : laa...kenapa ni??

Sunday, 18 November 2012

Falsafah Cinta 5 Jari


Falsafah Cinta melalui 5 jari anda...
FALSAFAH CINTA 5 JARI :

Pasangan anda adalah anugerah yang tidak ternilai buat anda. Pernah dengarkah tentang falsafah lima jari? Tahukah anda mengapa cincin perkahwinan disarungkan ke jari manis, bukan di jari-jari lain?

Kini satukan kedua-dua belah tangan anda dan bengkokkan jari tengah ke dalam. Kemudian, empat jari yang lain dipertemukan di hujungnya.

1. Ibu Jari

Cuba buka ibu jari anda. Ibu jari boleh dibuka kerana ibu jari 
mewakili kedua-dua orang tua anda.Kelak suatu hari nanti, pasti kedua-duanya akan pergi meninggalkan anda buat selama-lamanya. Tutup kembali ibu jari.

2. Jari Telunjuk

Pesanan Buat Dirimu


5 Pesanan Buat Mu Wahai DIRI

1. Jika engkau bertemu dengan orang yang LEBIH PANDAI, itulah waktu untuk engkau MENIMBA ILMU.

2. Jika engkau bertemu dengan orang yang SAMA PANDAI, itulah waktu untuk engkau BERKONGSI ILMU.


3. Jika engkau bertemu dengan orang yang KURANG PANDAI, itulah waktu untuk engkau MENYAMPAIKAN ILMU.

Thursday, 15 November 2012

Rasulullah Menahan Lapar


NABI MENAHAN LAPAR

Dalam satu riwayat dikisahkan bahawa ketika Rasulullah s.a.w mengimami solat berjemaah, para sahabat mendapati seolah-olah setiap kali Rasulullah s.a.w berpindah rukun terasa susah sekali dan terdengar bunyi yang aneh.

Selesai solat, salah seorang sahabat, Sayidina Umar bin Khattab bertanya,
“Ya Rasulullah, kami melihat seolah-olah baginda menanggung penderitaan yang amat berat.
Sedang sakitkah engkau ya Rasulullah?

“Tidak ya Umar,
Alhamdulillah aku sehat dan segar.”
Jawab Rasulullah.

Sayang Maafkan Suamimu..


KISAH PENGAJARAN & PEDOMAN


Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2.
Tapi dia x seperti yang aku expect
masa kami belom kawin dulu.
Masa belom kawin, aku tengok dia memang
sorang yang pendiam je,
jarang gile cakap ngan laki.
Member2 mmg puji la cara dia.
So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu..
segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur.
Tapi aku suka dia macam tu,
so xde la cemburu sangat
sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x
sangkut punyer.Haha..
Cantik pada mata aku la.
Member2 pon ade yang
cube usha. Sori le dia nak layan. Haha.
Memang market..Last2 aku yang dapat,
memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia,
lupa lak nak kasi tau nama.
Nama panggilan dia Ara.
Nama betol dirahsiakan. Hoho..


Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu.
gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia.
Err, bapak dia nama Marzuki.
Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer..
Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua.
Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia?

Wednesday, 14 November 2012

Keistimewaan Wanita


Panggilan perempuan atau pun wanita mempunyai harga diri yang tidak ternilai oleh kate-kate. Banyak keistimewaan yang mereka perolehi oleh-Nya. Namun adakah anda sebagai wanita menghargai ape yang dikurniakan .








WANITA. . .
Tahukah kamu bahawa kamu itu sangat mahal?